Robert Naverstam 2020

 

 

Vad kan man säga om mig, Robert Naverstam?

Jag är uppväxt i Vällingby, på Vittangigatan 1 mitt i Vällingby Centrum! Min mor var ensam med mig, ett tag när jag var riktigt liten. Jag gick i Grimstaskolan, under uppväxtåren. Det blev nio år där! Sedan blev det S:t Jacobi gymnasium 2 år! 

Min fader  som de sade hette Seth Naverstam, han var en lägre chef på en mindre firma i södra Stockholm,  under största delen av min uppväxt. Vi träffades inte och jag saknade naturligtvis en stark manlig förebild, under min uppväxt.

Jag tröttnade på skolan, och började på ett litet elektronikföretag,  ett dotterbolag till Ericson, RIFA hette det de första åren jag jobbade där. Sedan bytte det både namn och plats. Det bytte identitet till Ericson Components, och det var i kiseldalen i Kista som det låg då och nog även nu, så vitt jag vet!

Efter det så blev jag sjukpensionär, för jag klarade inte stressen på Ericson, det ska jag nog inte prata om så mycket, vi hade svåra samarbetsproblem, då, de åren, det blev ett svårt problem, för mig på företaget, jag hade svårt att bli accepterad som en bland alla andra. Jag blev avskedad, efter många år, av en lägre chef, på verkstaden där jag jobbade.  Jag kom aldrig tillbaka till arbetslivet igen. Då var jag inte ens 35 år gammal. När jag arbetar med mina bilder nu, så editerar jag dem oftast i  Photoshop, som är mycket känt, det har bäst upplösning, och är mest exakt och mångsidigt.

Nu har jag inte så mycket i månaden efter skatt, knappt 10 000, är det nog bara, man blir nog inte blir så värst fet av det. Nu försöker jag att sälja serier och annan konst. Serierna ska när de levereras vara signerade med ett äkthetscertifikat som ska följa med vid leverans! 

Men fakta idag, är att jag inte skär guld med täljkniv! Jag har till dags dato, inte tjänat mer än 1500 kronor på reklamen till de här sidorna. Jag har sålt ett par tre - fyra tavlor, annars ingenting. Så var det med det.

Serierna ska om någon vill köpa en, levereras på lite tjockare papper, från början var ideen, att det skulle vara begränsade upplagor, alla separat signerade, och inplastade vid leverans, med en stämpel på baksidan, där det står Naverstam Web Art Gallery, och något litet annat. Vad man kan säga om detta skapande? Jag ritar serierna och annat i Adobe Photoshop, som jag betalar för med ett månadsabbonemang. Jag har haft ett antal webbhotell under åren, just nu har jag Loopia, ett litet Västeråsföretag. Jag har tre kameror som jag använder, två med film, och en digital. Annars drar livet förbi med lugn fart, men jag anser nog, att det hade varit kul med lite mer uppmärksamhet. Jag ska försöka fortsätta på det här materialet senare vid inspiration. Men en sak får man nog anse att man måste säga, - det är bara att fortsätta, efter alla år. Ibland säljer jag något, kan man väl tro, utan det gör jag inte, det får räcka tills vidare iallafall.

Jag gör bra serier, tycker jag själv ibland. Jag kan faktiskt säga, att jag är stolt över mina maskar från tid till annan. Med tanke på hur det såg ut de första åren, har det tillkommigt både bättre innehåll och mer substans.

 

Tack! 

 

Robert Naverstam