Det grynas över Maria, det grynas över Gamla Stan, det grynas, över stan med stort S. Solen stiger upp, som vi bara säger, men det bara verkar ju bara så. Vad tycker ni om mig, att jag är en idiot? Hur var med det, var det jag som sket, var det så, de tänkte på l’Etoile? Ja nog för att magen krånglar, och jag är nog hjärndöd, så till den milda grad, att jag inte vet var jag skall. Jag är nog faktiskt dummare, du kan nog knappast finna tunnare. Hur var det när du tog dina första steg?

Jag är en svag liten man, det är nog så det är. Jag är nog faktiskt svag, så svag, till den milda grad, och inte vet jag, var jag skall. Jag är faktiskt dummare, jag räknas nog till de tunnare. Jag är faktiskt liten också, och inte vet jag, var jag skall.

Men trots detta, så är det faktiskt så, att jag minns, en liten station i Köping, och jag minns en liten flicka jag besökte där. Jag minns dina första steg, men jag minns nog inte mina, men jag minns nog, en liten säng med spjälor. Jag minns, att min moder släpade mig till dagis varje dag, jag minns nog mycket, men vad kan jag ha glömt?

Jag är svag, är jag rädd, och ibland är jag nog rädd. Men nog längtar jag ibland, att jag älskar med någon, ibland i mina drömmar. Och nog känns det så ibland, som att jag gör något, med någon som inte är där, det är nog så det är. För jag är ensam, så ensam, så ensam, och jag går här på Söder.

Men nu grynas det över Maria, det grynas över Gamla Stan, det grynas över stan med stort S, och nu skall jag ut, jag skall bara ut, och hälsa morgonen, den skira. Jag skall ut, och hälsa den gula skiva, som vi, som vi bara så länge sagt, bara sagt, den stiger upp, men det verkar ju bara så.

För i stan med stort S, där bor jag, och den är nog vackrast i världen. Finns det ett slott som vårt kungliga, någon annan stans i världen? Finns det, en annan stad i världen, med sådana resurser, som de vi har här?

Men nu börjar det grynas, nu måste jag ut, för att fira den uppstigande skiva, som, som vi bara säger så, den stiger upp, över stan, över stan med stort S, här hos oss, men det verkar ju bara så.