Hem


Välkommen till Naverstams webbsida 2

This is a site about Stockholm Sweden, about life, and all else!

 

 

Adam alone, Acrylic by Robert Naverstam

Rolstorp

Det finns ett ställe, i norra Skåne, en plats där min själ, dansar naken, bland björk och al, en midsommarafton. Där i ett skjul, står min bästa tavla, där i en berså, blir det aldrig helt vinter.

Det finns en plats, där i den lund, som Gud Fader har givit oss. Det finns en plats, där det i en lund, inför Gud öppnar sig blommor och fåglar, i denna lund, som älskar gud. 

Visst älskar jag denna plats där den finns inför gud ögon.

Där blir det aldrig helt vinter. 

Det finns en plats, i norra Skåne, en plats där min själ, dansar naken, bland björk och al, en midsommarafton. Där i ett skjul, står min bästa tavla, där i en berså, blir det aldrig helt vinter. läs mer...


 

 

From drhalkan 2020

 

 

From around Södermalm

  

From We 2019

 

From We 2018

Söder är magnifikt!

Exhibition starting 20 05 08

Ja det är söder, det är schyst. Ja söder, det är schyst! Ja söder är helt schyst! Jag går här i solen och glassar! Ja söder är ballt och schyst! Jag fyllde 30 igår, ja jag fyllde 30 igår! Ja Söder är ballt och schyst! Jag är den glassigaste, ballaste, flashigaste någonsin! Ja någonsin! Jag är störst, jag är bäst! Jag är magnifik! Jag är den flashigaste nånsin, ja nånsin! Jag är störst, jag är bäst, jag är magnifik! Ja det är söder, det är söder, det är söder, det är magnifikt! Ja, ja, ja, Söder är störst, det är bäst, det är magnifikt! Ja det är störst, det är bäst, det är magnifikt! Robert Naverstam läs mer...

Astronaut alone, computerart by Robert Naverstam

Minsta misstag

Visst är det väl tråkigt med krig och död, rädsla och förstörelse! Det är inte något som man kan göra mycket åt, kanske någon säger!

Vi kan inte hålla tillbaka muslimerna sade Engelsmännen och lämnade EU!! Eller det kanske bara var något som jag missförstått? Kan vi hålla 3´dje världens utvecklingsländer borta från vår del av världen?

Det är den verklighet vi har idag! Hör ni det? Det är den verklighet vi lever i i dagens värld? Kan vi hålla dem borta från vår mat och från våra flickor?

Hör ni vad jag säger! Bör vi försöka hålla dem borta från vår mat, och från våra flickor? Inte vet jag ens om vi bör! Vi kanske skulle behöva lite nytt blod i våra genbankar, iallafall, så vet vi nog, att vi inte kan göra ett minsta något?

Minsta misstag, booommm! Minsta misstag, boom, boom! Minsta misstag, boom, boom, boom!

OJ VAD SALIG JAG BLEV. JORDEN GICK UNDER!

För alltid en Sosse

Fredagskväll

Jag bor här med er alla, här liksom er, här i Stockholms lilla stad. Idag är det fredag, här i vår lilla stad. Ja fredags kväll är det här hos oss, här i fina stan. Natten den på mig kallar, den ropar sig hes mitt namn. Kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom tag mig i din famn. Du får vara här hos mig, om du bara vill, jag är fredagskvällen, och jag vill vara bara din. Ja fredagskvällen, ölen och polarna, de ropar på mig, de skallar högt mitt namn. Den ropar sig hes, Robert högt, Robert högt, Robert högt mitt namn. Kom till flickorna, kom till mig, kom till min öl, kom till polarna, ja kom till mig, ja fredagskvällen är mitt namn.

Jag bor här med er alla, här liksom er, här i Stockholms lilla stad. Idag är det fredag, här i vår lilla stad. Ja fredags kväll är det här hos oss, här i fina stan. Natten den på mig kallar, den ropar sig hes mitt namn. Kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom tag mig i din famn. Du får vara här hos mig, om du bara vill, jag är fredagskvällen, och jag vill vara bara din. Fredagskväll

 

From Hammarby kanal

 

Humlan bortom tiden!
Det kanske finns en plats bortom tiden, som leder till en annan dimension. Där på en blomma sitter en humla, som du kan klia någonstans, kanske bakom örat, en morgon en gång.

Humlan heter något han med, och han vill dig nog bara väl. Han öppnar en väg, bortom tiden, som leder till någonstans, där det faktiskt fantastiskt är. Där är humlorna större än svalor, och lika snälla som den sydliga, milda brisen, en vårmorgon!läs mer...

 

From Hammarby kanal

From The German Church

Barr Barens frisör

 

Per: Nej Bosse, du skall inte gå på Barr Baren, det är inte bra!

Bosse: Ja men jag måste ju klippa mig!

Bosse inne på Barr Baren. En jättelik blond frisör: Ja då tar vi väl av till halsen, det går snabbt, här har vi service!

Bosse: Jo men det går bra!

Den blonda vikingen tar upp en häcksax, och han klipper snabbt och resolut av Bosses huvud vid halsen.

Per stirrar misstroget på frisören, och han smiter med en bister min ut genom ytterdörren, efter att ha ursäktat sig.

Per till Susanne som står utanför. Per: Du kommer att få ärva en gammal Rover, och en dåligt lönsam whiskey advokat firma!

Susanne: Det tror jag inte, han kommer där.

Per: Hur i helvete, du kan väl inte leva, hur gick det till? Men det blev ju bra ju!

Bosse: Jo men Per lilla, Karlssons klister vet du, jag har alltid med mig en tub i fickan, det går till allt!

Per: Ja du heter ju Karlsson!

Susanne: Ja han gör det ja!

 

From Hötorget and konserthuset

Min lilla dröm!

Jag vill ha en schyst tvårumsbarre på Söder, med en röd SMEG kyl-frys i det inbyggda köket! Utanför ska det stå en MG-Mini Clubman, krockkuddar, och hela rasket! Jag vill ha cab på min Clubman! Ja jag vill ha cab. En bra chaffis,som kan ta mig er för tour de France kurvor, med stil, med spnets, så dahlbanan på grönan rodnar, och inte ens en liten pyttig chans att vi voltar! I min röda smeg, i det inbyggda köket, ska jag ha flarror med lingondricka, från lingon plockade för hand. Inte ens ett enda glas öl, inte ens ett. Ingen whiskey, och ingen öl. En schyst spis med induktionsplattor, och en plastlaminatskiva runt, en ugn under eller över, med varmluft, för att laga mat med både snille och fantasi.Min lilla dröm

 

A bird is a bird!

 

En dikt till de rädda!

 Detta är en dikt, till de rädda, faderslösa, som inte kunnat orka hävda sig, inte ens lite! Det här är en dikt till dem. Det här är en dikt till de som inte orkar se, de unga, vackra, fantastiska människorna, i bilderna på datorn, som ofta sänds många troligtvis ovetande live, direkt från nära, det är en dikt, riktad till deras otillräcklighet, för dessa äckliga stackare är ju oftast också människor.

Det de har, och det de får, av det som de kan få se, live, eller vad det nu är, är inte ens en förolämpning mot otillräckligheten, för de som är med på filmerna, de är ju ofta, de unga, starka, vackra, självsäkra, de som dessa varelser, för det är ju det de är, dessa där på det som nog tyvärr, sänds ofta direkt, ena parten säkert oftast ovetande, det är ju varelser de med, trotts allt. En dikt till de rädda

 

 

From around Fjällgatan

Robert kommer in i en tobaksaffär.

Robert: Hej

Kassa Sören: Hej

Robert: Hur mycket tar du för filmerna högst upp?

Kassa Sören: 150-250 kronor.

Robert: Det går inte. Jo förresten, firman går lite dåligt, så jag extraknäcker lite åt Sirius State Zoo.

Robert: BRIITTAA! Han står här, det är bara att ta honom nu! BRRIITTTAA

Britta kommer in.

Britta: Är han inte lite mager? Vi skulle nog ha honom att befrukta den primat som ni kallade babian.

Robert: Det går nog inte.

Kassa Sören: Jag hade ett viktigt möte, i Bagdad. Där är säkrare än här.

Britta: Du skall ingenstans, åtminstone inte utan mig.

Britta tar fram en liten stav, och riktar den mot kassa Sören, och han stannar mitt i en rörelse.

Britta: Går det verkligen inte för honom, att befrukta den där babianen? Då kanske babianen kan befrukta honom?

Robert: Ni får väl försöka. Jag skall ha 300 000 för honom. Det är inte någon som saknar en turk i alla fall.

Kassa Sören: Jag är inte Turk, jag är Marockan. Jag har redan tre barn, med min fru. Får jag ta med henne?

Britta: Nej, ni skall bli befruktad, av Babianhanen,,, Kurt Olsson tror jag han hette.

Robert: Kurt Olsson,,, får jag se en bild? Har du möjligen en bild på herr Olsson?

Britta: Jo.

Robert tar bilden som Britta räcker fram.

Robert: Det där är inte en babian. Det är min gamla polare från Grimsta, Kurt Olof Olsson. Vi känner varandra. Det där är definitivt inte en babian.

Britta: Ja men hans kompis, en Jan Richard Carlsson, kallade honom för babian, han sade till och med ”djävla babian, vad har ni nu hittat på”, när han sade att han hade träffat mig på Prinsen i fredags, och att han bjudit dit mig, för att de skulle få se Sirius.

Robert: Jag tror ändå inte det är en babian.

Britta: Var får vi då tag på en babian, som kan befrukta honom där?

Robert: Det vete fasen.

Britta: Ja, ja, vi får väl nöja oss med honom här tills vidare. Kom nu, vi skall kalla dig Bebe, det heter alla babianer.

Robert: Det är ingen babian.

Britta: Ja men vi skulle ju ha en babian.

Robert: Ja men jag som trodde, att ni ville ha, en ung välväxt frisk Homo Sapiens.

Kassa Sören: Jag är inte homo.

Robert skakar på huvudet.

Robert: Vi går nu Britta. Vi får köpa en babian åt er officiellt i Furuvik, eller på Kolmården.

Britta: Ja, ja, den där babianen verkade ändå så dum. Vet han inte att det heter Homo Sapiens, även om de inte är homo?

 

 

 Cafe Soda, Kafé på Bellmansgatan

 

Bosse kommer in, med sin gamla mamma i släptåg, till en optikerbutik. Bosse: Jo jag skulle ha ett bitben till min tax, Bosse håller upp en kanin.

Optikern: Jo men tobakshandlaren är i nästa kvarter.

Bosse: Jo men jag skulle ha ett bitben till min tax. Kan ni inte förtydliga er lite?

Optikern: Ja men begravningsentreprenören är i nästa kvarter.

Kerstin: Ja men, vi kanske har gått fel Bo! Den här mannen verkar, så, vad skall jag säga?

Optikern: Jo men vänta, det här kan bli intressant. Vad skulle ni ha till er kanin?

Bosse: Jasså, jo men jag skulle ha ett Vovve MAX bitben till min tax, Bosse håller upp kaninen igen.

Optikern: Ja men då får jag fixa en annan kund, innan er, så kan ni gå och se om ni kan få vad er hund behöver, i nästa kvarter! Sedan kan ni få komma tillbaka, och göra ett syntest på er, här hos oss, på er kanin, eller vad säger jag? Sedan kan säkert er kanin få vad den behöver! Sedan när vi grejat nästa kund, så kanske vi kan hjälpa er! Men får jag fråga er, har ni verkligen aldrig gjort ett syntest?

Bosse: Jo men jag skulle ha ett bitben till min tax. Varför hänvisar ni till min gamla mor, hon är väl ingen kanin?

Optikern: Ni får nog gå nu, ni kan säkert få ert bitben, till er tax, innan kyrkan i nästa kvarter!

Kerstin: Jo men vi får nog gå nu, Boas Zoo ligger tvärs över gatan till höger, vi har nog gått fel Bo! Kerstin drar iväg med Bosse.

 

 

 

Runt Hornsgatspuckeln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cafe på Götgatspuckeln

 

 

 

Cafe på Götgatspuckeln

 

 

 

Ett inneCafe på Götgatspuckeln

 

 

 

Ett Kafe på S:t Paulsgatan