Humlan bortom tiden

Det kanske finns en plats bortom tiden, som leder till en annan dimension. Där på en blomma sitter en humla, som du kan klia någonstans, kanske bakom örat, en morgon en gång.

Humlan heter något han med, och han vill dig nog bara väl. Han öppnar en väg, bortom tiden, som leder till någonannanstans, där det fantastiskt är. Där är humlorna större än svalor, och lika snälla som den sydliga, milda brisen, en vårmorgon!

De vill nog gärna bli kliade, kanske bakom örat, och de har en human och förståndig civilisation. Där kan de godmodiga, fattiga, tålmodiga leva i andräckt och samförstånd med godheten, lyckan och tiden!

Han och de andra där, mår nog bara bra. För de äger ju tiden, godheten, lyckan och allt annat med!

Varje dallrande vårmorgon tänder han lika självklart, som godheten tänder stjärnorna, de miljarder, som är precis likadana som vår.

Det kanske finns en plats bortom tiden, som leder till en annan dimension. Där på en blomma sitter en humla, som du kan klia under hakan, en morgon om våren.

Han lever där med godheten, lyckan och allt annat med, i enighet med allt, för att där härskar lyckan! Där är lyckan, segern och fantasin så fantastiska, att knappt

ens en gud kan förstå!