Årstider i Stockholm

Tillägnad den lilla staden Stockholm speciellt

Swedish Comics, Modern Art Sweden,

Stockholm, Lyrics, Debate,

Evolution, Humour, World, Poems

Detta är en sajt om Stockholm Sverige, om livet, och allt annat!

 
 
 
 
 
 
Aftonbladet
Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter
 Yogashakti
Friskis & Svettis
Puls och träning
Svenska Kyrkan
Frälsningsarmen
Stadsmissionen
 

Amazonas!

What do you think about Gaia? Is it good enough? Why do they try to cut down Amazonas, is that ok? That is not ok. What do you think about Gaia? Is it good enough? I repeat once more! What do you think about Gaia? It is good enough! It is good enough! It is really good enough! If they do not cut down Amazonas! Then it is good enough! Then it is good enough! Then it is good enough!

 

 
Allt om Stockholm
Gunnar Olssons Foto
Stockholms Fotografiska
Aspkrans foto
Motionera Stockholm
Hellas Gården
Bromma-Vällingby Skid och
Orienteringsklubb
stockholms stad
 
 
 
 
 
One late We from 2021, oh how we love them! 
 
Masken 1
 
Söder är magnifikt!
Runt midsommar i Maria
unga människor i morgonen. Vem är var? Vackra, unga, attraktiva. Dem vill alla ha. Dig  vill  alla ha! 20-30 ungar kommer i stor grupp, skränandes sjunga dancing queen. Ner för Hornsgatan, mot Mariatorget. Två par skiljs åt i ett gathörn, de går åt varsitt håll vid Hornsgatan-Brännkyrkogatan.
4 grabbar står skränande sjunga någon vers som inte hörs vad det är. Några andra unga i morgonen.
Tjo och stim i morgonen, någonstans ifrån.
Bastugatan - Timmermansgatan, 2 grabbar står och pratar. Ivar - Lo´s park 03.30 någonting, några människor sitter och pratar. Grabbarna var nog inte så fulla, nästan helt nyktra faktiskt.
03.45, två måsar står och äter på något i morgonen. Montelius någonstans, några grabbar sitter och pratar, en annan gubbe än mig ska också fotografera. Människor överallt, pratande, bråkande försöker de komma överens. 
Om allt mellan himmel och jord troligen. Buskarna på Montelius doftar underbart, det är en grön oas i söders i vackraste sköte.
tidig söndag morgon 28/6 2020.
                                                                                                                                             
The The very latest We from 2021
 
Masken 2
 
 
 
Minsta misstag
Visst är det väl tråkigt med krig och död, rädsla och förstörelse! Det är inte något som man kan göra mycket åt, kanske någon säger!
Vi kan inte hålla tillbaka muslimerna sade Engelsmännen och lämnade EU!! Eller det kanske bara var var som något jag missförstått? Kan vi hålla 3'dje världens uuppstuttsighet borta från vår del av världen?
Det är den verklighet vi har idag! Hör ni det? Det är den verklighet vi lever i i dagens värld? Kan vi hålla dem borta från vår mat och från våra flickor?
Hör ni vad jag säger! Bör vi försöka hålla dem borta från vår mat, och från våra flickor? Inte vet jag ens om vi bör! Vi kanske ska ha på lite nytt blod i våra genbankar, iallafall, så vet vi nog, att vi inte kan göra något något minsta?
Minsta misstag, booommm! Minsta misstag, bom, bom! Minsta misstag, bom, bom, bom!
OJ VAD SALIG JAG BLEV. JORDEN GICK UNDER!
 
 

banner

SOUL

banner (2)

Beyond Retro

banner-stor (2)

SOUL
 
 
 
Fredagskväll
Jag bor här med er alla, här liksom er, här i Stockholms lilla stad. Idag är det fredag, här i vår lilla stad. Ja fredags kväll är det här hos oss, här i fina stan. Natten den på mig kallar, den ropar sig hes mitt namn. Kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom tag mig i din famn. Du får vara här hos mig, om du bara vill, jag är än, och jag vill vara bara din. Ja ände, ölen och polarna, de ropar på mig, de skallar högt mitt namn. Den ropar sig hes, Robert högt, Robert högt, Robert högt mitt namn. Kom till flickorna, kom till mig, kom till min öl, kom till polarna, ja kom till mig, ja timmar är mitt namn.
Jag bor här med er alla, här liksom er, här i Stockholms lilla stad. Idag är det fredag, här i vår lilla stad. Ja fredags kväll är det här hos oss, här i fina stan. Natten den på mig kallar, den ropar sig hes mitt namn. Kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom tag mig i din famn. Du får vara här hos mig, om du bara vill, jag är än, och jag vill vara bara din. redagskvällen, och jag vill vara bara din. Fredagskväll
 
Summer Mariatorget.
 
 
Humlan bortom tiden!
Det kanske finns en plats bortom tiden, som leder till en annan dimension. Där på en blomma sitter en humla, som du kan klia någonstans, kanske bakom örat, en morgon en gång.
Humlan något heter han med, och han vill dig nog bara väl. Han öppnar en väg, bortom tiden, som leder till någonstans, där det faktiskt fantastiskt är. Där är humlorna större än svalor, och snälla som den sydliga, milda brisen, en vårmorgon! läs mer...
Might be one day!
 
 
 

Winter Mariatorget.

 

 

 

Vi västerlänningar, vad kan man ha att säga, om människan, vår kultur, och vårt samhälle? Vi är ju så överlägsna, att vi är tusentals år före de andra folken, i vårt samhälle, vår tolleranta kultur, som ligger så långt före de efterblivna muslimerna. Vi har nog glömt Adolf, vi har nästan glömt, eller faktiskt förträngt Auchwitz, blitzkrieg och V2, tigertanks och gasade miljoner soldater i skyttegravar. Vi har faktiskt alltid sagt, vi ska aldrig glömma, men har vi faktiskt nästan gjort det, nästan, faktiskt!

 

 

 

 

Min lilla dröm!

Jag vill ha en schyst tvårumbarre på Söder, med en röd SMEG kyl-frys i detbyggda köket! Utanför ska det stå en MG-Mini Clubman, krockkuddar, och hela rasket! Jag vill ha cab på min Clubman! Ja jag vill ha taxi. En bra chaffis,som kan ta mig er för tour de France kurvor, med stil, med spnets, så dahlbanan på grönan rodnar, och inte ens en liten pyttig chans att vi voltar! Jag min röda smeg, i det inbyggda köket, ska jag ha flarror med lingondricka, från lingon plockade för hand. Inte ens ett enda glas öl, inte ens ett. Ingen whisky, och ingen öl. En schyst spis med induktionsplattor, och en plastlaminatskiva runt, en ugn under eller över, med varmluft, för att laga mat med både snille och fantasi.

Min lilla dröm

 

Small house

Det grynas över Maria!

Det grynas över Maria, det grynas över Gamla Stan, det grynas, över stan med stort S. Solen stiger upp, som vi bara säger, men det bara verkar ju bara så. Vad tycker ni om mig, att jag är en idiot? Hur var med det, var det jag som sket, var det så, de tänkte på l’Etoile? Ja nog för att magen krånglar, och jag är nog hjärndöd, så till den milda grad, att jag inte vet var jag skall. Jag är nog faktiskt dummare, du kan nog knappast finna tunnare. Hur var det när du tog dina första steg? 

Jag är en svag liten man, det är nog så det är. Jag är nog faktiskt svag, så svag, till den milda grad, och inte vet jag, var jag skall. 

Jag är faktiskt dummare, jag räknas nog till de tunnare.  Grynas

 

Åsa

 

Människan, På ett år.

Vad kan man säga, om människors framtid, och den värld vi lever i? Många av oss, säger att vi lever i den sista av tider. Människor säger att vi är förutbestämda att gå under. Vi är på väg mot ett förutbestämt har mageddon, och det går inte inte förhindra. Vad är det då de säger? De säger, gör vi inte något nu, så går vi under.

Säg då inte bara detta, gör något för guds skull, gör något. Säg inte bara, vi går under, visa världen, att vi kan klara detta. Olyckskorpar har kraxat i alla tider. Låt korparna få fel. Låt korparna kraxa sig hesa, när de kraxar sina toner, från undergångens symfoni, strunta i dem och gör något. Vad vi borde göra, vore att inte låta undergångskorparnas kraxande segra.

Det sägs att det sker en uppvärmning av vår planet, hos oss smälter isarna i polartrakterna, öknarna breder ut sig, och jordbruksområden förstörs, ofruktbar mark breder det ut sig, jordflykt sker, jorden blåser helt enkelt bort, från områden, och marken förstörs, där tidigare säd och frukter växte, och grödor, bär, frukt, säd och svampar växte och frodades.

Vad är det, att vara människa?

 

banner

SOUL

banner (2)

Beyond Retro

banner-stor (2)

SOUL

 

 

 

Djurgården 

 

 

Coronapandemi blues!

Hej hopp hurra, hej hopp hurra, Coronapandemi, det är för mycket folk!

Vi är rädda för att bli förkylda, att dö i vår pandemi. Vad gäller om man inte vill dö, eller inte får leva kvar?

Vi har fått en pandemi, vi har fått en pandemi! Det är för mycket folk på vår stackars planet, vi har fått en pandemi. Om vi inte vill dö av vad det än nu blir.

Folk är rädda för vår nya snuva! Atcho, atcho, atcho, prosit, prosit. Vi är rädda för att bli förkylda. Det är inte en vanlig snuva! Det är inte en vanlig snuva!

Vi har fått en pandemi, vi har fått en pandemi! Vi är rädda för att bli förkylda! Vi har fått en ny snuva! Vi har fått en pandemi!

Vi har fått en pandemi! Det är helt enkelt för mycket folk! Vi har fått något vi kan dö av! Vi har fått en pandemi! Vi har fått en pandemi.

Atcho, atcho, atcho prosit! Vill du inte dö, vi vill inte dö, vi har fått en pandemi! Atcho, atcho, atcho, vi vill inte dö! Vi vill inte dö, vi vill inte dö, vi har fått en terminatorsnuva! Hej hopp hurrra, hej hopp hurra!

Vi har fått en ny snuva! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Vi vill inte dö i vår fina snuva! Nej hej hopp hurra! Inte vill vi dö i vår pandemi! Det är för mycket folk!

Vi vill inte dö, i vår pandemi!

 

 

Kista Science Tower

 

Skatteskrapan
 
 
 
 
 
 

Det kanske går!

Vad vore mer nödvändigt än att ge människan en framtid! Hur ska vi göra då? Nu står vi, så vitt jag förstått, inför en av våra stora frågor.

Hur ska vi stoppa pandemin? När det är klart, det syns nya tider, bilan har lyfts bort ur sin skåra, och människan kan ha en tid till.

Sätt nu inte framtiden i vrångstrupen, vad kan vara mer nödvändigt, än att ge människan en framtid. Vad kan vara mer rätt, än detta!

MItt nu under en av våra största kriser,  ställer jag denna fråga,  nu under en pandemi, kanske skapat av människa. Finns det något mer viktigt än att ställa en fråga? 

Borde vi inte plantera tre till fem nya träd, för varje som fälls? Borde det ändå inte finnas en vädjande resolution om att vi borde plantera tre till fem nya träd, för varje som fälls? Hör ni  rätt? Läser ni rätt? Förstår ni rätt? Visst, ni läser rätt.

Borde vi inte plantera tre till fem nya träd, för varje som fälls? Förstår ni att detta borde vara en resolution i FN, om bara möjligt.

Drömma kan man. Nu ska vi drömma. Vi ska förverkliga den här resolutionen. Eller ändå ska jag skriva och publicera här på min blogg. 

Det är inte bara en lockande tanke. Det vore inte bara lockande. Det är nödvändigt. Det förstår nog till och med ni.

 

Tack för mig! Robert Naverstam, 15 Maj 2020,

Stockholm, Sverige. Lyssna ni som försöker leda

världen. Nu har ni chansen, att göra historia.

 

/ Robert Naverstam.